Juridiikkaa & aktiivista elämää kahden kaupungin välillä

Paljasjalkainen turkulainen ja oikeustieteen maisteri Ronja Jokinen on Premium Groupin lakitiimin uusi juristi.  

Ronja vietti lapsuutensa idyllisessä ja rauhallisessa ympäristössä Turussa vanhempiensa, isoveljensä ja perheen lemmikkikissojen kanssa. Nykyään hän asustaa avopuolisonsa kanssa Itäisessä Turussa.

– Turkulaisuuteni paljastuu joskus käyttäessäni sanoja ”Hesa” tai ”raitsikka” tai korvatessani kysymyssanoja ”kui”-sanalla. Näistä saan toisinaan välitöntä palautetta työkavereiltani. Olen kuitenkin ylpeä turkulaisuudestani!

Ronja on työskennellyt Helsingissä jo muutaman vuoden ajan, minkä joustavat työskentelytavat ovat mahdollistaneet. Ronja pitää isona rikkautena sitä, että saa työskennellä ja viettää aikaa kahdessa Suomen isossa ja hienossa kaupungissa.

Helsingistä löytyy upeita erilaisia kaupunginosia ja monipuolisesti toinen toistaan ihanampia ravintoloita. Turussa pidän siitä, että kadut ovat minulle tuttuja ja kaupunki tuntuu kotoisalta. Perhe ja harrastukset ovat minua lähellä Turussa. Helsingissä joudun toisinaan kävellä vielä kartta kädessä.

Oikeustieteestä Ronja kiinnostui lukiossa lakitiedon valinnaisella kurssilla. Lakitiedon kurssilla käydyt aiheet herättivät kiinnostuksen, sillä ne olivat monimutkaisia ja monesta eri näkökulmasta katsottavia.

-Tilanteet, joissa juridista tietämystä tarvitaan eivät juuri koskaan ole yksiselitteisiä, minkä vuoksi ala on ylipäätään hyvin mielenkiintoinen – tämä pätee niin opinnoissa kuin työelämässäkin.

Osittain Ronjan kiinnostus oikeustieteitä kohtaan heräsi myös siksi, että hänen veljensä opiskeli tuolloin oikeustieteellisessä, kun hän pohti mitä haluaisi tulevaisuudessaan tehdä. Opinnot vaikuttivat kiinnostavilta ja työllistymisvaihtoehdot monipuolisilta. Opiskelemaan Turun yliopiston oikeustieteelliseen tiedekuntaan Ronja pääsi toisella hakukerralla ja hän valmistui loppukeväästä 2022. Opiskeluvuodet olivat antoisia ja Ronja muisteleekin niitä lämmöllä.

Ala on muuttuva ja monipuolinen, ja opittavaa on jatkuvasti niin paljon, että koskaan ei ole niin sanotusti valmis – tämä pitää mielenkiinnon yllä!

Ronja on työskennellyt verotuksen parissa jo opiskeluvuosistaan lähtien. Toisen opiskeluvuotensa jälkeen hän haki moniin alan kesätyöpaikkoihin ja onnistui saamaan paikan Verohallinnosta henkilöverotuksen verosihteerinä. Vaikka onnea työpaikan saannissa hiukan olikin, piti Ronja verojen parissa työskentelystä niin paljon, että työskenteli verosihteerinä vielä seuraavat kaksi kesää. Kolmannen kesätyöjakson päätyttyä hän jatkoi Verohallinnolla henkilöverotuksen muutoksenhaun parissa. Verohallinnossa työskentelyn jälkeen Ronja pääsi kansainvälisen henkilöverotuksen harjoittelijaksi erääseen isoon konsulttiyhtiöön, niin sanottuun Big4-yhtiöön, jossa hän jatkoi vakituisena verokonsulttina harjoittelunsa jälkeen.

-Kansainvälinen ulottuvuus henkilöverotuksessa tuo siihen lisää mielenkiintoa ja näkökulmia. Olenkin edelleen samalla henkilöverotuksen tiellä, jonka toisena opiskeluvuotenani vähän vahingossa aloitin. Matkan varrella olen päässyt laajentamaan osaamistani muillekin alueille henkilöverotuksen ympärillä.

Parasta vastapainoa työlle tuo Ronjan mielestä harrastukset. Hän on harrastanut tanssia lapsesta alkaen ja pitää tanssin harrastamista enemmän elämäntapana kuin pelkästään liikuntaharrastuksena. Tanssissa yhdistyvä liike, musiikki ja luovuus vetoaa Ronjaan. Tanssin ohella hän hullaantui reilu vuosi sitten CrossFitista ja Ronja käykin juristikollega Anniina Kanervamäen kanssa viikoittain yhdessä tunneilla. CrossFitissa kiehtoo yhteisöllisyys ja oman kehittymisen huomaaminen. Kesäisin Ronja pelailee golfia ja talvisin hän käy avannossa sekä lumilautailemassa. Aktiivisten harrastusten vastapainona Ronja nauttii rennoista illoista sohvannurkassa hyvän sarjan äärellä sekä hitaista aamuista ison kahvikupin kera.

-Parasta harrastuksissa on, että niitä voi tehdä yhdessä puolison tai ystävien kanssa.

Ronjan lapsuudenkodissa on aina ollut kissoja ja hän kokee niiden olevan osa perhettä. Kissoille ostetaan jouluisin lahjoja samalla tavalla kuin muillekin perheenjäsenille. Kissojen kanssa kasvamisesta huolimatta Ronja kuitenkin haaveilee omasta kultaisesta noutajasta, joka on jo nimetty Elliksi tai Hillaksi.

Ennen aloittamistaan Premiumilla, Ronjan mielikuva oli, että Premium koostuu raudankovista ammattilaisia sekä tiiviistä ja yhteisöllisestä työyhteisöstä. Hän kertookin, että mielikuvat ovat osoittautuneet oikeiksi.

Sen lisäksi, että tiimin jäsenet ovat kollegoita, heitä pidetään myös ystävinä. Työntekijät viihtyvät Premiumilla, minkä osoittaa monen kollegani pitkä ura Premiumilla. Tiivis työyhteisö välittyy varmasti myös asiakkaillemme.

Osaaminen Premiumilla on Ronjan mukaan todella monipuolista ja Premium palveleekin asiakkaita monella eri saralla. Ronja kertoo, että hänet on otettu lämpimästi vastaan ja hänen olonsa on tehty tervetulleeksi työyhteisöön.

 Katajanokalla sijaitseva toimistomme on tyylikäs ja kotoisa tiiliseinineen ja itämaisine mattoineen. Täällä on myös aina joku ihana kollega keittänyt kahvia valmiiksi!

Ronja uskoo siihen, että elämä kuljettaa luonnollisesti eteenpäin eikä sitä siksi kannata liian tarkasti suunnitella. Hänellä on kuitenkin paljon haaveita, toiveita ja tulevaisuuden tavoitteita. Hilla- tai Elli- koiran lisäksi Ronja haaveilee paritalon puolikkaasta omalla pihalla, jossa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Materiaalisten haaveiden lisäksi hän toivoo onnellista ja terveellistä elämää itselleen ja läheisilleen. Yksi Ronjan tavoitteista on, että pitkäjänteisen harjoittelun myötä myös rauta alkaisi nousemaan kepeämmin CrossFit-tunneilla. Työurallaan Ronja puolestaan tavoittelee osaamisen ja ammattitaidon karttumista, niin verotuksen kuin muidenkin oikeudenalojen saralla.

Premiumilla olenkin päässyt jo monipuolisesti erilaisiin toimeksiantoihin mukaan.