Alpo, italialainen mammanpoika

Premiumin työntekijöiden koirat tuovat iloa ja vauhtia toimiston arkeen.
Esittelyssä kuukauden toimistokoira.

 

Hei, 

 

Minä olen Heinäaron Don Valerio, kavereiden kesken Alpo. Olen melkein kolmevuotias italianseisoja eli bracco italiano. Me braccot olemme seurallisia, lempeitä, hyvin riistaintoisia, energisiä ja ehkä hieman… itsepäisiä. Minulla on mahtava ja iso kuono ja yksi lempipuuhistani onkin erilaisten hajujen tutkiminen lenkeillä. Välillä se aiheuttaa ongelmia, kun ihmiseni haluaisi jo jatkaa matkaa, eikä ymmärrä, että minulla on Hyvin Tärkeitä tuoksuja tutkittavanani.  

 

Me braccot olemme erikoistuneet lintujen metsästykseen ja riistankäsittelytaito tulee meiltä aivan luonnostaan. Aloitin harjoitteluni alkeista, kuten kuuluukin, seisomalla kärpäsiä ja etenin siitä hieman isompiin lentäviin eläimiin. Nykyään seison kaikkia lintuja, mikä ei kuulemma perheeni mukaan aivan ollut tarkoitus.  

 

Pääasiassa vietän aikaa koti- ja toimistokoirana, mutta silloin tällöin käyn perheeni kanssa kanalintumetsällä harjaannuttamassa taitojani. Tärkein ihminen maailmassa minulle on kuitenkin äiti, olenhan italialainen, ja hänet haluan aina pitää lähelläni. Mieluiten alle 15 cm päässä.  

 

En pidä vedestä ja sieltä minua on ihan turha pyytää noutamaan mitään, mikä naurattaa ihmisiä, mutta minusta se on vain tervettä varovaisuutta. Samaa varovaisuutta harrastan myös monien muiden asioiden suhteen. Olen jopa kuullut käytettävän sanaa “nössö”, mikä ei missään nimessä pidä paikkaansa.  

 

Herkuista sen sijaan pidän erittäin paljon ja siksi käynkin mielelläni toimistolla vähän hommissa, koska sieltä löytyy aina makoisia herkkupaloja ja ennen kaikkea mielenkiintoisia tuoksuja.