Joulun perinteet – uudet ja vanhat

Joulunvietto on monille meistä tärkeä perinne, joka kietoutuu yhteen lämpimien tunteiden, herkkujen ja yhdessäolon kanssa. Kysyimme Premiumlaisten tapoja viettää joulua, ja vastaukset paljastavat kiehtovan sekoituksen vanhoja perinteitä ja uusia tapoja. Koti toimii joulun sydämenä, ja vaikka monet haaveilevat eksotiikasta tai Lapin lumosta, koti säilyy ainutlaatuisena paikkana joulun tunnelman luomiseen.

Koti on joulun sydän

Ylivoimainen enemmistö Premiumlaisista, viettää joulua perinteisesti kotona. Vaikka haaveita joulun viettämisestä muualla esiintyy, kuten Lapissa tai lämpimässä ulkomailla, koti säilyy monille erityisenä ja korvaamattomana joulunviettopaikkana.

Talvinen Lappi vai trooppinen etelä?

Premiumlaiset suosivat lähes yksimielisesti talvista Lappia trooppisen etelän sijaan. Lumiset maisemat houkuttelevat joulunviettoon, luoden lumoavan taustan juhlille.

Joulu on yhdessäolon aikaa

Joulunaika avautuu yhdessäolon hetkinä, jolloin Premiumlaiset viettävät aikaansa vaihtelevasti perheen, sukulaisten tai lapsuuden ystävien kanssa. Tähän joukkoon mahtuvat myös kumppanit ja lasten tyttö- tai poikaystävät, jotka tuovat mukanaan oman sävynsä joulun juhlahetkiin.

Jouluperinteitä – uusia ja vanhoja

Joulusauna on vakiinnuttanut asemansa useimpien Premiumlaisten jouluperinteisiin, samoin kuin perinteiset suomalaiset jouluruoat. Samalla kun perinteitä vaalitaan, on otettu kokeiluun uusia ruokatrendejä, esimerkiksi kasvislaatikot ja erilaiset alkupalat sekä kansainväliset maut.

Perinteiset joulurituaalit, kuten kynttilöiden sytyttäminen hautausmaalla ja kotona, sekä joulumarkkinoilla vierailu, ovat monien suosiossa. Näiden tapojen kirjo luo ainutlaatuisen taian joulun odotukseen, missä vanhat perinteet sekoittuvat rohkeasti uusiin trendeihin.

Joulukalenterit ja joulupukki

Henkilöstömme suosii perinteistä joulukalenteria, mutta vaihtelua tuo esimerkiksi kosmetiikkakalenteri tai itsetehty kalenteri lapsille. Joulupukki ei vieraile useimpien kotona jouluaattona jakamassa lahjoja, mutta tunnelmaa luodaan monin eri tavoin, esimerkiksi kuunellen tai laulaen joululauluja.

Joulutervehdykset ja joulukuuset

Perinteiset joulutervehdykset postikorttien muodossa ovat edelleen Premiumlaisten suosiossa, mutta sähköiset tervehdykset ovat selkeästi lisääntyneet. Joulukuusen suhteen mielipiteet vaihtelevat aidosta kuusesta tekokuuseen, mutta jokainen valinta tuo oman tunnelmansa jouluun. Tekokuusi valitaan usein käytännöllisyyden vuoksi, kun taas aito kuusi tunnelman.

Uniikit jouluperinteet

Vaikka suurin osa Premiumlaisten jouluperinteistä on tuttuja, löytyy joukosta kuitenkin muutamia uniikkeja perinteitä. Avantouinti aattona, myöhään illalla avattavat lahjat tai joulukoristeena vihreä sammakko tuovat oman vivahteensa perinteiseen jouluun.

Premiumlaisten jouluperinteet heijastavat monimuotoisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Jokainen luo oman ainutlaatuisen joulunsa, olipa se sitten lumisen Lapin maisemissa, eksoottisissa makumaailmoissa tai perinteisten joululaulujen syleilyssä. Joulunvietto on henkilökohtaista, mutta samalla se luo yhteenkuuluvuuden tunteen perheen kesken, täyttäen tilan lämpimällä juhlallisella tunnelmalla. Joulun odotusaika yhdistää perinteet ja modernin lähestymistavan, muodostaen jokaiselle perheelle oman, ainutlaatuisen joulun.

Toivotamme kaikille iloista joulun odotusta ja tunnelmallista juhla-aikaa!