Palvelut

Avioehtosopimus

Avioehdon laatiminen ei ole epäluottamuslause avioliiton onnistumiselle, vaan sillä voidaan selkeyttää ja joskus myös turvata asioita aviopuolisoiden välillä.

Avioehtosopimus

Suomen aviovarallisuusjärjestelmä perustuu puolisoiden omaisuuksien erillisyydelle. Vaikka toisin usein luullaan, aviopuolisot eivät siis omista kaikkea omaisuuttaan yhdessä puoliksi, vaan kumpikin omistaa lähtökohtaisesti sen omaisuuden, joka on hänen nimiinsä merkitty. Aviopuolisoilla on kuitenkin avioliiton jälkeen toimitettavassa osituksessa avio-oikeus toistensa omaisuuteen, eli oikeus puoliosuuteen puolisoiden yhteenlasketusta netto-omaisuudesta. 

Aviopuolisot voivat kuitenkin määrätä tästä avioliittolain olettamasta toisin avioehtosopimuksella ja sulkea avio-oikeuden kokonaan pois. Avioehdon laatiminen ei ole epäluottamuslause avioliiton onnistumiselle, vaan sillä voidaan selkeyttää ja joskus myös turvata asioita aviopuolisoiden välillä. Avioehdolla voidaan myös määrätä avio-oikeus riippumaan avioliiton päättymistavasta tai määrätä vain tietty omaisuuserä sen ulkopuolelle. 

Avioehtosopimus on määrämuotoinen sopimus, joka tulee tehdä tarkoin avioliittolaissa säädetyllä tavalla ollakseen pätevä. Täten suosittelemmekin lämpimästi osaavan asiantutijan apua avioehdon laatimisessa. Lakimiehen kanssa tehty avioehtosopimus yksinkertaistaa ja helpottaa taloudellisesti mahdollisia riitatilanteita puolisoiden tai lesken ja kuolinpesän osakkaiden välillä, kun asioista on sovittu pätevästi jo ennen avioliittoa tai sen aikana. Hyvin toteutetulla avioehdolla voidaan saavuttaa myös verohyötyjä. 

Suosittelemme Teille avioehtosopimuksen tekemistä, mikäli esimerkiksi:

  • Haluatte turvata tietyn suvussanne kulkeneen omaisuuden (esim. sukumökin) pysymisen omassa suvussanne avioliitosta huolimatta
  • Teillä on suuret varallisuuserot ja haluatte turvata vähemmän omistavan puolison taloudellisen aseman avioliiton päätyttyä
  • Haluatte molemmat pitää omat omaisuutenne avioliiton päätyttyä

Hinta 310 eur / tunti
(sisältää alv 24%)

Avioehtosopimuksen laatimiseen menee keskimäärin 1-2 tuntia.

Ota yhteyttä

Lumme Taru - Premium Group

Lumme Taru

Lakimies OTM
Luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

Taru Lumme on Premium Law:n tiimin vetäjä ja varsinaisen asiakastyön lisäksi hänellä on näkyvä rooli Premiumin yhteistyökumppaneihin nähden. Tarun vastuualueisiin kuuluu myös johtoryhmätyöskentely.

Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. perhejuridiikkaan erikoistuneessa asianajotoimistossa.

Tarusta parasta työssä ovat asiakaskohtaamiset ja mahdollisuus tarjota heille monipuolisia ratkaisuja.

  • varallisuuden suunnittelu
  • perhejuridiikka
  • työoikeus
  • riidanratkaisu

Palvelukielet: suomi ja englanti

Yhteydenottopyyntö

Mikäli haluat lisätietoja palveluistamme, lähetä meille lyhyt viesti, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Yleiset tiedustelut

office@premiumgroup.fi
+358 (0) 9 622 2605