Yrityskauppaa edelsi taitava liiketoimintojen järjestely

Premium Group toimi pitkäaikaisena neuvonantajana turvatuotteita helikopterien laskeutumisalustoille valmistavan Frictape Net Oy:n yrityskaupassa. Ruotsalainen teknologiajätti Lagercrantz Group AB osti Frictapen osakkeista 70% ja yrityksen perustanut Uotilan perhe jäi yrityksen vähemmistöosakkaaksi 30% omistuksellaan.

Jo vuosia ennen yrityskauppaneuvotteluiden aloittamista Premium auttoi Frictapea konsernirakenteen muodostamisessa ja liiketoimintojen uudelleenjärjestelyssä myyntikuntoon. Huolellisen ennakoivan suunnittelun ansiosta saavutettiin menestyksekäs kansainvälinen kauppa.

”Meille oli tärkeää, että Premium tuntee yrityksemme koko elinkaaren. He ovat poikkeuksellisia ammattilaisia, koska he ymmärtävät yrityksen parhaan edun lisäksi myös itse yrittäjän verotuksen,” kertoo Tellervo Uotila, Frictapen toimitusjohtaja.

Premiumille on kertynyt yrittäjävetoisten yrityskauppojen tekemisestä pitkä kokemus, minkä ansiosta se tuntee niin pääomasijoittajien vaatimukset kuin teollisten ostajien tahtotilan.

Kaupan solmimisen jälkeen Premium jatkoi Frictapen neuvonantajana, jotta yrityskauppa tulee verotettua oikein.  Asiakkaan parissa työskenteli tarkasti koottu tiimi, jossa olivat mukana verotusasiantuntijat Johan Karlsson ja Markus Nykänen sekä yhtiö- ja sopimusoikeusjuristit Nea Tiukkanen ja Ville Kulju.